Non grata….

Non grata
 
 
….. oönskad, ovälkommen, inte inbjudna gäster i min trädgård. Det fick bli temat på min utställning. Att jag valt att fotografera i min trädgård på sommarstugan i Oravais känns mycket naturligt, eftersom det var där som mitt verkliga fotointresse vaknade. Då med odlade växter framför linsen, men nu med besökarna där, objudna men inte alltid ovälkomna. Det som fascinerar mig är hur naturen och de odlade perennerna vandrar ut och in mellan det odlade och det vildvuxna. De passerar ständigt gränsen som jag byggt upp, i båda riktningarna.
Ett fåtal  av bilderna är fotograferade på andra platser, men alla växterna är representerade i min trädgård. Att jag valt att fotografera på andra platser är enbart för att blomningstiden och ljusförhållandena har varit bättre där och då.
Jag har den förmånen att ha en klipptomt med både lite granskog och ett sumpområde som gör att växtligheten blir mycket varierad, allt från extremt torktåliga växter till de som alltid står med rötterna i vatten. Det gör att jag aldrig saknar motiv för mitt fotointresse. 
Utställningen är en del av mitt slutarbete för min naturfotografexamen. Studierna är en treårig distansutbildning i Axxells regi. 

 

Poster Fotoutställningen9

7 kommentarer Lägg till

 1. Anita skriver:

  Stort Grattis Britt till att ha kommit så långt i din utbildning. Att du är duktig bevisar verkligen dina vackra bilder. Lycka till på vernisaggen!! 🌹 🌹

  Gilla

  1. britt skriver:

   Tusen tack Anita 🙂

   Gilla

 2. mallan skriver:

  Så roligt och lycka till!

  Gilla

  1. britt skriver:

   Tack så jättemycket 🙂

   Gilla

 3. Susanne skriver:

  Jättekul att du visar upp dina fantastiska bilder. Synd jag bor för långt bort, annars hade jag gärna kommit. Stort lycka till!

  Gilla

  1. britt skriver:

   Tusen tack 🙂 Skulle vara roligt att se dig där 😉

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s