Harrbåda

Besökte Harrbåda en regnig dag för ett par veckor sen. Området är ett Natura 2000-område och ett omtyckt rekreationsområde. Ett paradis för fågelskådare. Harrbådas udde består av sandstränder, dyner och havsängar. Sommartid betar får på strandängarna.

Harrbåda fyr byggdes 1953 och hann alltså vara i bruk i drygt 25 år. Sedan 1979 står fyren mörk. Fyren står där skogen tar slut och den öppna udden tar vid. En dyster plats, speciellt en regnig dag. Det är lätt att tro på alla spökhistorier som berättas om platsen. En av favoriterna är den om den gamla fyrvaktaren som går igen. Paradoxen är att Harrbåda fyr har aldrig haft någon fyrvaktare, den var en obemannad linjefyr.

Det gamla huset står ute på udden utsatt för väder och vind. En hård kamp mot förfallet. Men i mitt tycke mycket vacker i sitt åldrande.

8 reaktioner till “Harrbåda

  1. Wow – fotot på det gamla huset är fantastiskt. Den grå och lite dystra himlen gör sig fantastiskt mot husets ”patina”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s