Vinter i svart/vitt

Tykkylumi kallas detta fenomen på finsk. Något riktigt svensk ord har jag inte hittat. Träd hel inbäddade i snö fotograferade i Kuusamo för en månad sedan.

8 reaktioner till “Vinter i svart/vitt

 1. Mycket speciella bilder, jag tycker ju mycket om vintern och har alltid velat se detta fenomen med egna ögon någon gång. Träden blir så levande, som väsen som stelnat mitt i en rörelse. De två sista bilderna tilltalade mig lite extra mycket då de säger något mer än bara motivet. Mycket vackert.

  Gilla

 2. Makalöst vackert! Tykkylumi har jag aldrig hört men snökanon talar ju kvällstidningarna om lite då och då på vintern, men då är det väl själva vädret man menar och kanon är väl tykki. Måste vara väldigt speciellt när landskapet förvandlas så där. Kuusamo ligger förstås långt norrut, är kanske träden ganska små däruppe?

  Gilla

  1. Tack! När man söker översättning för tykkilumi till svenska får man fram ”upplega”. Det är väl ett gammalt ord som inte används mera. Kanske träden var lite lägre än normalt men de kändes enorma när man vandrade kring dem. En riktigt fin upplevelse 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s